Aanmeldingsprocedure schooljaar 2023-2024

Tienerschool Lemmer is toegankelijk voor tieners vanuit het reguliere onderwijs. Voorwaardelijk voor de plaatsing in Tienerschool is dat de Tiener een bepaalde mate van zelfstandigheid en taakgerichtheid heeft of goed in staat is deze te verwerven. Tieners die in aanmerking willen komen voor plaatsing op de Tienerschool Lemmer kunnen zich voorinschrijven. De voorinschrijving is helemaal vrijblijvend, maar wel noodzakelijk om in aanmerking te komen voor aanmelding en plaatsing. Na de voorinschrijving ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging.

 

Intakeprocedure voor schooljaar 2024-2025
Na voorinschrijving wordt de tiener samen met zijn ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek is een match-gesprek. Loting onder de voorinschrijvingen kán onderdeel van de procedure worden.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt aan de hand van vragen en evt. een presentatie van de tiener (als hij/zij dat wil) gekeken of het aanbod van de Tienerschool Lemmer en de verwachtingen van de tiener en zijn ouder(s)/verzorger(s) overeenstemmen met elkaar. Past de tiener bij de Tienerschool en past de Tienerschool bij de tiener. Uw kind mag zichzelf presenteren bij het kennismakingsgesprek, dit kan door middel van een (zelfgemaakt) voorwerp, een filmpje, een verhaal of een andere eigen creatieve invulling.

 

Aanmeldprocedure
Als de tiener en ouder(s)/verzorger(s) na het gesprek tot daadwerkelijke aanmelding over willen gaan, hebben zij tot uiterlijk 1 april de gelegenheid om dat formeel te doen. De aanmeldingsprocedure wordt tijdens het kennismakingsgesprek aan u uitgelegd. Mocht u gedurende het schooljaar (tussentijds) een tiener willen aanmelden, dan kijken we in overleg of tussentijdse plaatsing mogelijk is.