Aanmeldingsprocedure

Instromen op de Tienerschool

Tienerschool Lemmer is toegankelijk voor tieners vanuit het reguliere onderwijs. Tieners die in aanmerking willen komen voor plaatsing op de Tienerschool Lemmer kunnen zich voorinschrijven. De voorinschrijving is helemaal vrijblijvend, maar wel noodzakelijk om in aanmerking te komen voor aanmelding en plaatsing. Na de voorinschrijving sturen wij een ontvangstbevestiging. Een voorinschrijving kan gedurende het schooljaar.

We starten in schooljaar 2021-2022 met Tienerschool Lemmer. Tienerschool Lemmer gaat gefaseerd van start. We starten in ieder geval met één groep tieners uit groep 7 en 8. We bouwen dit in de volgende schooljaren verder uit naar een Tienerschool voor tieners van 10 tot 14 jaar. Instromen kan na groep 6, maar vanaf groep 7 het hele jaar door.

 

Intakeprocedure

Na voorinschrijving wordt de tiener samen met zijn ouder(s)/verzorger(s) uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek is een match-gesprek. Loting onder de voorinschrijvingen kán onderdeel van de procedure worden. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel plekken er voor de tieners beschikbaar zullen zijn in het nieuwe schooljaar. Zodra daar duidelijkheid over is, delen wij dat mee. Loting zal willekeurig zijn. Er zal geen selectie plaatsvinden in welke vorm dan ook.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt aan de hand van vragen en eventuele een presentatie van de tiener (als hij/zij dat wil) gekeken of het aanbod van de Tienerschool Lemmer en de verwachtingen van de tiener en zijn ouder(s)/verzorger(s) overeenstemmen met elkaar. Past de tiener bij de Tienerschool en past de Tienerschool bij de tiener. De tiener mag zichzelf presenteren bij het kennismakingsgesprek, dit kan door middel van een (zelfgemaakt) voorwerp, een filmpje, een verhaal of een andere eigen creatieve invulling.

 

Aanmeldprocedure

Als de tiener en ouder(s)/verzorger(s) na het gesprek tot daadwerkelijke aanmelding over willen gaan, hebben zij tot uiterlijk 1 juni de gelegenheid om dat formeel te doen. De aanmeldingsprocedure wordt tijdens het kennismakingsgesprek uitgelegd.